Coș

Coș

Sezonul rece e al broșelor din argint

(timp de citire: 6 minute)

Broșa prinsă pe fular, eșarfă sau direct pe jachetă va intra în curând pe ordinea de zi.

Sezonul rece poate fi dificil când e vorba de bijuterii. Cerceii se pot agăța în fulare și eșarfe, inelele supradimensionate intră cu dificultate în mănuși, iar colierele și brățările, pur și simplu nu se văd sub haină! Însă atât toamna, cât și iarna au o vedetă: broșa!

Poartă broșe din argint pe pardesiu

Broșa prinsă direct pe jachetă sau pardesiu înnobilează orice ținută, dar mai ales jacheta neagră, gri, bleumarin sau cafenie, pe care cu toții o avem în garderobă. Pentru acest tip de haină, merg foarte bine broșele din argint, dar mai ales cele cu marcasite. Argintul creează un contrast echilibrat pe culori închise, iar marcasitele strălucesc subtil. Legat de modelul broșei, ai libertate totală. Aproape orice broșă cu marcasite se potrivește pe jachetă. Ai multe variante, de la cele clasice, cum ar fi broșele din argint cu marcasite în formă de floare, până la modele moderne, abstracte. Sunt multe modele de broșe în formă de fundă sau cu păsări, insecte sau animale, care se vin bine pe un palton uni.

Alege o broșă suficient de mare pentru o jachetă sau pardesiu

Singurul detaliu la care trebuie să fii atentă, este să alegi o broșă potrivită ca dimensiune. Este indicat să alegi o broșă mai mare, cu ac ceva mai lung și solid. În plus, o broșă mică nu ar fi potrivită pe un palton pentru că, pur și simplu s-ar pierde pe suprafața materialului. O broșă medie sau mare purtată pe un palton sau pe o jachetă groasă poate pune în evidență întreaga ținută mult mai bine, în plus este mai rezistentă și nu există riscul deteriorării prin purtare. Când spun deteriorare, mă refer la strâmbarea acului broșei. Acest lucru se poate întâmpla pentru că materialul jachetelor de iarnă și al paltoanelor este mult mai dens.

O broșă mare sau mai multe broșe mici

Dacă nu ai o broșă suficient de mare, poți purta mai multe broșe mici, dar care să se asorteze între ele. Poate părea dificil la început, dar cu timpul, accesorizarea ținutei cu broșe va deveni un lucru simplu. Poți, de exemplu, să pui mai multe broșe mici din argint în formă de floare. Nu trebuie să fie identice, pentru că ar fi plictisitor. Trei, patru sau cinci broșe din argint în formă de diferite flori arată mult mai interesant. Sau broșe identice, dar culori diferite, mai ales că la broșele în formă de floare sau fluturi ai șanse să le găsești în mai multe culori. În plus, nu are sens să îți cumperi pentru sau cinci broșe la fel. Sau poți să asortezi o broșă floare cu o broșă insectă, nu contează care insectă. Cel mai ușor este să alegi broșele din argint – sunt o mulțime de modele de broșe din argint cu insecte: fluturi, libelule, cărăbuși sau albine.

Prinde broșa de eșarfă sau fular

Dacă porți eșarfă sau fular, broșa purtată direct pe haină s-ar putea să ajungă acoperită și să nu se mai vadă. În acest caz poți să fixezi eșarfa cu broșa. Și în acest caz broșa trebuie să fie un pic mai mare pentru a putea prinde cu ușurință fularul sau eșarfa fără să pună în pericol integritatea acului de fixare. Bineînțeles că broșa trebuie potrivită cu modelul sau textura eșarfei; dacă eșarfa are un imprimeu încărcat, atunci poți asorta o broșă din argint mare, cu linii simple, eventual o formă geometrică.

Broșa prinsă de pălărie merge de minune

Dacă îți place să porți o bască sau pălărie, broșa poate fi prinsă de aceasta. La fel ca și în cazurile deja prezentate. Pentru a evita accidentele, mici înțepături neplăcute, este preferabil ca broșa să fie fixată pe bască sau pălărie înainte să fie pusă pe cap.

Broșele seara

Dacă mergi la un spectacol, la teatru sau cu prietenii în oraș, poartă o broșă cu accente glamour. O broșă din argint cu perle de cultură este perfectă pentru o ieșire de seară. Perlele de cultură montate în argint sunt accesibile și arată nemaipomenit de bine seara. Broșa cu perle are întotdeauna un aer sofisticat. Evită totuși perlele din plastic pentru că pur și simplu nu merită, se zgârie ușor, nu rezistă în timp și arată ieftin. În schimb, o broșă din argint cu marcasite și o perlă de cultură este șic și convenabilă la preț în același timp.

Estetica vintage, broșele din argint cu marcasite

Păstrează toate broșele, modelele care azi sunt demodate, peste un timp vor reveni la modă. Iar dacă nu ai, poți alege broșe noi, dar cu o estetică vintage, de exemplu broșele din argint cu marcasite au acest aspect, o eleganță aparte, rafinată. Deci nu trebuie să răscolești toată casa și cutia de bijuterii a bunicii, bijutierii contemporani readuc publicului periodic colecții inspirate din stilurile trecutului.

Fii creativă și asortează broșe hainelor de iarnă!

Ca să recapitulăm, este important să fii un pic atentă la partea de prindere a broșei și la materialul pe care vrei să o fixezi. În rest, fii creativă și folosește-ți imaginația! Poți să folosești absolut orice tip de broșă, poți opta pentru una din metal, eu recomand argintul pentru că este accesibil și totuși prețios.

Broșa îți oferă libertate stilistică, cu un singur accesoriu bine ales, obții absolut orice look vrei – easy-glam, retro, boho, vesel și sofisticat, minimalist sau clasic, tu alegi. Evident poți foarte bine să porți și o broșă din alt material – lemn, rășină, piele sau material textil, doar că acestea nu rezistă în timp la fel bine ca cele din metal prețios. Iar dacă alegi metalul, argintul este o opțiune minunată.

Inspiră-te din colecția de broșe din argint Daisy Fay Jewels!

No Replies on

Sezonul rece e al broșelor din argint

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *