Bijuterii  cu aventurin

Aventurinul este o formă de cuarț cu incluziuni minerale care îi conferă un ușor efect strălucitor. Numele aventurin vine din italiană „a ventura” care înseamnă „din întâmplare”. Aceasta este o aluzie la descoperirea norocoasă a „sticlei aventurin” la un moment dat în secolul XVIII. Povestea spune un muncitor dintr-o fabrică din Murano a produs în mod accidental un tip special de sticlă, care a fost numită „avventurino”. De la acest tip special de sticlă de Murano, numele a trecut la mineral, care avea un aspect destul de asemănător.

Cea mai comună varietate de aventurin în bijuterii este de culoare verde și  provine din India, unde este șlefuit de artizani iscusiți pentru bijuterii.

Daisy Fay este o tânără din romanul Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald. Este cochetă, interesantă și controvesată. Este cea care îi fură inima Marelui Gatsby. Dar în afară de aceste detalii, este important că acțiunea romanului și viața tinerei Daisy au loc în S.U.A.  interbelică, perioadă dominată de estetica Art-Deco și zgârie-nori, colorată, îndrăzneață și intens artistică, când totul era posibil. M-am gândit că așa sunt și bijuteriile din argint pe care le aleg pentru magazin, eclectice. Un amestec echilibrat de modele florale, clasice, geometrice, minimale, statement, colorate, delicate, iar fiecare piesă în parte are o estetică proprie bine definită.