Coș

Coș

Piatra lunii – legende, proprietăți și semnificații

(timp de citire: 2 minute)

Continuăm seria bijuteriilor menite să ocupe spațiile goale din caseta bijuteriilor tale! Dacă ametistul, aduce note de culoare garderobei, piatra lunii este luminoasă și surprinzătoare în același timp.

Piatra lunii în diverse colțuri de pe glob

Piatra lunii sau „piatra norocului” a fost folosită timp de secole, drept amuletă, menită să atragă dragostea. În multe culturi estice, este considerată „piatra noilor începuturi”. A fost foarte răspândită în India, unde era catalogată drept magică și sacră, iar romanii purtau bijuterii cu piatra lunii încă din secolul I e.n. Cristalul era identificat de grecii antici cu zeitățile lunii din mitologia greacă în timp ce romanii asociau această piară semiprețioasă cu zeița romană Diana, adică cu personaje mitologice frumoase și pline de mister.

Cum arată piatra lunii

Piatra Lunii (Moonstone în engleză) este translucidă, opacă sau sidefată, cu efect de curcubeu sau jocuri de lumină. Piatra lunii este o fuziune interesantă între feldspat, potasiu și aluminiu. În ceea ce privește culoarea, aceasta variază; pe paleta cromatică găsim alb, alb-lăptos, gri, crem, bej, maro închis. Frecvent, sunt prezente dungi paralele transparente și/sau opace. Piatra trebuie manevrată cu grijă, este ușor casantă și trebuie purtată doar la temperaturi moderate.

Bijuterii decorate cu piatra lunii

Piatra lunii a fost laitmotivul accesoriilor din perioada Art Nouveau, la începutul secolului XX, fiind prezentă în majoritatea ținutelor feminine: la inele, cercei, brățari, coliere, broșe, dar și la cele masculine: la ace de cravată, butoni sau ornamente de ceasuri.

Piatra lunii, subiect de legendă

Potrivit unei legende, piatra lunii a fost formată din razele solidificate ale lunii. Crezând în puterile ei magice, Ganesha, zeul cu patru mâini, purta o astfel de piatră la mijlocul frunții, crezând că poate vedea viitorul. Au fost numeroase speculații legate de prezicerea viitorului cu ajutorul pietrei lunii. Fie că o țineai sub pernă, în gură sau pe cap, șansele de a vedea traseul destinului păreau foarte plauzibile.

Pentru inspirație, aruncă o privire în selecția de bijuterii din argint cu piatra lunii!

No Replies on

Piatra lunii – legende, proprietăți și semnificații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *