Coș

Coș

Bijuteriile cu labradorit, desprinse din culorile Aurorei Boreale

(timp de citire: 3 minute)

Viața este plină de culoare. Tuturor ne plac combinațiile cromatice, fuziunea nuanțelor și varietatea mix-urilor pe care le putem face jonglând cu acestea. Ce ați zice dacă, putem purta zilnic mii de culori cu un singur accesoriu vestimentar?  Cu siguranță v-am stârnit curiozitatea și deja aveți în cap câteva idei menite să devoaleze propunerea mea, așa că nu mai lungesc mult și vă spun doar atât: bijuterii cu labradorit! Da, acestea oferă o gamă variată de culori: gri, alb, roșu, galben, roz, portocaliu, verde, brun, cu ape de culori sau irizații metalice, astfel încât nuanțele se schimbă în funcție de unghiul din care cade lumina, cu un joc irizat de derivate similare. Bijuteriile nu numai că îți oferă diversitate, dar îți inspiră vitalitate, echilibru și eleganță.

Ce este labradoritul?

Denumirea de „labradorit” provine din limba franceză „labradorite” și definește roca magmatică de culoare neagră-cenușie, folosită ca material de construcție și ca ornament.

Primele descoperiri datează din anul 1770 în provincia canadiană Labrador, unde au fost identificate minerale cu o paletă largă de culori gri, alb, roșu, galben, roz, portocaliu, verde, brun, ale căror nuanțe se schimbă în funcție de unghiul din care cade lumina.

Bijuterii cu labradorit – cum să le purtăm

Labradoritul aduce garderobei tale note de energie, delicatețe și romantism, fiind purtat cu ușurință în orice moment al zilei.

Cerceii cu labradorit aduc un strop de strălucire

Cerceii sunt accesorii zilnice care aduc pete de culoare întregului outfit. Fie că îi purtăm strâns prins de ureche, sau îi lăsăm liber să atârne, cerceii cu labradorit vor fi clar centrul de interes. Piatra poate avea diverse forme, ovală, rotundă sau  picătură, și rama poate fi modelată cu broderii de inspirație aztecă, sau poate ilustra o floare ori un soare. 

Completează look-ul cu un pandantiv cu labradorit

Pornind de la modelul cerceilor, poți găsi pandantive în același ton. Având aceeași piatră ovală, poate fi purtat împreună cu cerceii, ceea ce va oferi echilibru, ținutei.  

Inelul cu labradorit poate să fie elementul statement al ținutei

Pentru că piatra este deosebită, monturile inelelor sunt discrete, de tip casete, iar ramele sunt simple, dar de efect. Un astfel de inel este potrivit pentru oricare dintre cele 3 degete lungi ale mâinii, (inelar, mijlociu, arătător) recomandat a fi folosit ca inel unic al ținutei.

Să nu uităm de broșele și brățările cu labradorit

Brățările au și ele, de obicei, piatra ovală, șlefuită caboșon. Montura este una simplă, cu multe prinderi discrete. Pot fi purtate atât pe mâna descoperită cât și la baza unei mâneci lungi. 

Broșele  sunt elemente de finețe care pot oferi unei bluze un strop de culoare. Cele care au labradoritul ca piatră decorativă pot fi atașate în piept, pe rever, pe guler sau pot fi folosite ca sistem de închidere al unui cardigan.

Legenda labradoritului

Culorile labradorului atestă legenda, încorporând fuziunea culorilor de foc (portocaliu și galben), de gheață (albăstrui, transparent) și un frumos peisaj de seară al aurorei boreale (verde, albastru închis, turcoaz și chiar mov).

Potrivit unei legende, flăcările au fost închise în roci de-a lungul coastei Peninsulei Labrador. Un războinic inuit  le-a găsit și cu o lovitură a suliței sale a reușit să elibereze multe dintre acestea. Unele dintre lumini au rămas însă prinse în piatră, rezultatul fiind frumosul mineral cunoscut sub numele de labradorit.

Tipuri de labradorit

Labradoritul este o varietate de feldspat din aceeași clasă cu piatra lunii. La prima vedere, poate părea neinteresant, banal, fiind un cristal gri, albăstrui, însă privit mai în detaliu, din unghiuri diferite, se poate observa multitudinea de culori cu care ne încântă la fiecare mișcare.

Labradoritul este exploatat în special în zona geografică Nain din Labrador, Canada. Cristalul se mai găsește și în alte zone precum Finlanda sau Norvegia.

Este foarte fragil, se recomandă manevrarea lui cu mare atenție.

Bijuteriile cu labradorit sunt versatile și pline de stil

Bijuteriile cu labradorit pot fi purtate aproape la orice eveniment, în orice moment al zilei sau context, de aceea ar fi foarte bine să ai mai multe variante ale acestui mineral. Pot fi curățate foarte ușor și au o rezistență mare în timp.

Pentru idei variate de bijuterii cu labradorit,  vezi noua colecție de bijuterii cu labradorit care-l are ca vedetă alături de alte pietre semiprețioase, de pe DaisyFay.ro! Vei găsi o mulțime de modele versatile, pline de stil,  numai bune de purtat în orice ocazie!

No Replies on

Bijuteriile cu labradorit, desprinse din culorile Aurorei Boreale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *